Forvent ikke de store revolutioner

Efter Jan Boyes død skal Steen Møller (K) bære faklen videre som Odenses nye by- og kulturrådmand. 

Ugens uundgåelige

Af Morten Okkels | [email protected]

Tillykke med den nye post, selvom det selvfølgelig sker på en trist baggrund. Vil du fortælle, hvordan du oplever forløbet?

Det har været tre voldsomme uger, siden vi hørte, at Jan Boye var faldet om med en hjerneblødning. Jeg håber aldrig at skulle opleve noget lignende igen. Det var et forløb med bange anelser og på den anden side et håb om, at Jan ville komme videre i et godt liv. Men sådan skulle det desværre ikke gå.

Dagene siden vi hørte om hans død om lørdagen har været hektiske. Vi har skullet forholde os til at miste en god ven og samarbejdspartner. Samtidig har vi måttet forholde os til, hvordan vi politisk kommer videre i den konservative byrådsgruppe. Det var et forløb delt op i etaper, og nu er vi så kommet frem til, hvilken opstilling vi samlet set satser på fremover. 

Og det endte med dig som ny by- og kulturrådmand. Hvad har du så at byde på?

Jeg kommer jo med en stor erfaring. Jeg har siddet seks år i by- og kulturudvalget, hvor jeg har været næstformand, og selvfølgelig arbejdet med en lang række af de politiske spørgsmål, der vedrører mig som rådmand. Det skete jo som sparringspartner med Jan Boye, så der sker ingen store revolutioner. Jeg har selvfølgelig min egen stil, men jeg kommer ikke med nye store programerklæringer. Det skulle også være mærkeligt, når man nu engang har været gruppeformand og udvalgsnæstformand undervejs. 

Hvilke kulturtilbud benytter den nye kulturrådmand sig selv af? 

Jeg bruger faktisk en hel del kulturtilbud. Jeg går gerne i Odense Teater, i lokalteatre og børneteatre. Så er biblioteket jo også en del af kulturområdet, og dertil kommer museerne … jo, der er en bred palet af kulturoplevelser, jeg bruger sammen med min familie.

Hvad står øverst på dagsordenen i det nye job? 

I første omgang sætter jeg mig selvfølgelig ind i at være by- og kulturrådmand. Jeg har lige haft mit første møde som rådmand her klokken otte i morges (torsdag morgen, red). Men noget helt centralt er at få en stor samlet bymidteplan på plads. Det handler om alt fra letbane og kanalforbindelse til at skaffe parkeringspladser nok, og det bliver en af vores helt store udfordringer. 

Hvem inspirerer dig i dit arbejde? Er det Harry Potters mor, som jeg kan forstå, du lige har mødt?

Nej, det ville nok være at tage munden for fuld. Politisk er jeg inspireret af 80’ernes store konservative – Schlüter, Reagan, Thatcher. De var, hvad der fik mig til at gå ud ind i politik. Men samtidig med at jeg selvfølgelig interesserer mig for de store politiske idéer, så ligger det til mig at finde konkrete, nære løsninger. Det er nok derfor, jeg er lokalpolitiker frem for landspolitiker. 

Boye var konservativ borgmesterkandidat. Men nu har I ikke nogen?

Lige i øjeblikket har vi ikke nogen, nej. Det ligger så i partiorganisationen at sætte et arbejde i gang. Nu har vi jo ikke forudset den her situation, og der kan jo heller ikke komme uventede valg. Jeg vil gætte på, vi stiller med en om et års tid. Men den person bliver ikke mig. Jeg har det fint med at være en del af holdet og behøver ikke være borgmester.

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet