Fortsat sygehusdebat i Midtjylland

Gødstrup eller Aulum? Afgørelsen om, hvor det nye supersygehus i Midtjylland skal ligge, er sendt til tælling af Dansk Folkeparti. Det nye regionsråd er fra dag ét sat på prøve. 

Sundhed

Af Mia Tang | [email protected]

 

Den nye finanslov har skabt forvirring. Regeringen og Region Midtjylland ønsker et nyt storsygehus placeret i Gødstrup, men Dansk Folkeparti valgte en insisterende politisk forhandlingsstrategi, hvor de i stedet for pegede på Aulum. 

Resultatet blev, at regeringen og DF nu skal godkende den endelige placering, når regionen har fremlagt beviser for, at også borgerne i udkantsområderne mod vest kan regne med at få hurtig behandling. Dermed blev kampen for Aulum midlertidigt afblæst, og det ærgrer Struers borgmester, Martin Merrild, der også sidder i regionsrådet. 

”Jeg er meget skuffet over, at DF ikke gjorde arbejdet færdigt og fik sygehuset flyttet til Aulum. Gødstrup blev vedtaget med det mindst mulige flertal, og flere har givet udtryk for at kunne acceptere Aulum i stedet for. Nu trækker man tingene i langdrag,” siger han.  

Politisk taktik 

At patienter fra yderområderne skal kunne komme hurtigt på sygehuset, kan samtlige politikere blive enige om. Men det er allerede sikret med placeringen i Gødstrup, mener regionsrådformand Bent Hansen (S). Han opfatter Dansk Folkepartis markante interesse for de vestjyske patienter som en politisk strategi. 

”Dels ønsker DF regionerne nedlagt, og dels virker det, som om de meget bevidst har ledt efter et populært politisk standpunkt midt i valgkampen,” siger han. 

Det afvises dog blankt af Dansk Folkepartis sundhedsordfører: ”Det handler om mennesker, der har krav på at få den samme behandling som dem, der har et sygehus tæt på. Jeg har selv besøgt området og forstår indbyggernes bekymring,” siger Liselott Blixt. 

At overveje Aulum igen bliver dog ikke med Bent Hansens gode vilje. 

”Vi er nødt til at tage hensyn til, hvor langt størstedelen af indbyggerne bor, og til behovet for den faglige sparring,” siger han.

 

Social & sundhed

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet