Første akutberedskab er kvalitetsstemplet

Region Hovedstadens akutberedskab har som det første i landet fået det danske kvalitetsstempel

Af Sofie Flensburg | [email protected]

I øjeblikket bliver landets akutberedskaber kigget grundigt efter i sømmene af en arbejdsgruppe, der skal vurdere, om forholdene lever op til Den Danske Kvalitetsmodel. Indtil videre er Region Hovedstaden blevet godkendt til at modtage kvalitetsstemplet, der blandt andet viser, at beredskabet lever op til lovgivningen, sikrer patienter og personale tilstrækkeligt og håndterer fejl og utilsigtede hændelser fornuftigt.

- Jeg er meget tilfreds med denne anerkendelse og ønsker alle medarbejdere tillykke. Akutområdet er stort og kompliceret og vigtigt for borgerne. Det er intenst arbejde med kvalitetsudvikling, der nu bærer frugt til gavn for de mennesker, vi hjælper hver eneste dag, siger direktør for Den Præhospitale Virksomhed, Freddy Lippert.

Region Hovedstaden har i løbet af det seneste år blandt andet oprettet en akuttelefon, hvor borgerne kan blive vejledt i, om de skal henvende sig til egen læge, tage på skadestuen eller bare holde sig under dynen.

Eftersyn på vej i resten af landet
De resterende fire regioner vil blive undersøgt i løbet af efteråret. Allerede om et par uger får Region Nordjyllands akutberedskab besøg af arbejdsgruppen, derefter går turen til Syddanmark og derefter til Sjælland. Region Midtjylland, hvis akutberedskab har været stærkt kritiseret for dårligt samarbejdet mellem alarmcentral, akutbiler og akutlægebiler, skal vurderes i december.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet