Folkeskolereform afgørende for Danmarks produktivitet

Et løft af folkeskolen er centralt for fremtidens vækst, mener regeringens Produktivitetskommission

KONKURRENCEEVNE

Af Redaktionen | [email protected]

Et kvalitetsløft i folkeskolen, og dermed en reform af den måde, lærerne arbejder på, er helt afgørende for Danmarks produktivitet og dermed for landets økonomiske vækst og velfærd. Det konkluderer den første analyserapport fra regeringens såkaldte Produktivitetskommission.

En bedre grundskole er vigtigere for væksten, end længere uddannelser til de voksne. Og folkeskolen skal både løfte de svageste og styrke de dygtigste i folkeskolen, siger kommissionens formand til Mandag Morgen.

-Problemet er, at hvis man allerede halter efter i folkeskolen, bliver det svært at indhente senere i uddannelsessystemet. Bedre kvalitet i folkeskolen er derfor et vigtigt redskab til at øge produktiviteten i det lange løb, siger kommissionens formand Peter Birch Sørensen.

Han peger på, at det er oplagt, at en kommende folkeskolereform både sigter på at hjælpe de svage og styrke de stærke. Men egentlige anbefalinger til, hvordan folkeskolen bliver bedre, kommer først i produktivitetskommissionens rapport om uddannelse, forskning og innovation, der efter planen lander til efteråret.

krn

Børn & unge

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet