Flertal vil give veteraner
ret til kontanthjælp

Der tegner sig et flertal for regeringens forslag om at give veteraner, som har været udstationeret i længere perioder, ret til kontanthjælp i stedet for den lavere starthjælp.

Fokus: veteraner

Af Benjamin Holst | [email protected]

Avisen Kommunen afslørede i foråret, at veteraner ikke kunne få kontanthjælp efter længere ophold i udlandet i forbindelse med militære missioner. Det vil beskæftigelsesministeren nu lave om på, og forslaget, som skal førstebehandles i dag tirsdag, møder på forhånd opbakning fra både politiske medspillere og modspillere, skriver Altinget.dk

"Det bakker vi 100 procent op omkring, og det er noget, som vi selv har presset hårdt på for at få gennemført. Vi synes, at det er helt urimeligt, at vores soldater, som er sendt ud på mission, kan blive ramt af reglen, og derfor går vi ind for at lave undtagelsen," siger DF's forsvarsordfører, Ib Poulsen, til Altinget.dk.

Hos oppositionen er man glade for regeringens forslag, selvom man hellere så, at starthjælpen blev fjernet fuldstændig.

"Vi vil støtte forslaget i morgen, men vi vil samtidig gøre opmærksom på, at det viser, hvor sindssyg lovgivningen og hele det system med starthjælpen er. I virkeligheden er det ligeså urimeligt, at det rammer unge, som har studeret i udlandet, eller andre, som i øvrigt har arbejdet i udlandet," siger SF's Pernille Frahm.

De Radikale og Liberal Alliance bakker ligeledes op om forslaget.

Social & sundhed

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet