Kommunen.dk
MENU
To tredjedele af kommunalpolitikerne mener, at sagerne mod Anna Mee Allerslev var så alvorlige, at hun var nødt til at trække sig.
To tredjedele af kommunalpolitikerne mener, at sagerne mod Anna Mee Allerslev var så alvorlige, at hun var nødt til at trække sig.
Foto: Philip Davali / Ritzau Foto.

Flertal i rundspørge: “Der var ikke hetz mod Allerslev”

Flertal i rundspørge: “Der var ikke hetz mod Allerslev”

Mere end 50 procent af byrådsmedlemmerne mener ikke, at medierne drev hetz mod Anna Mee Allerslev. Det overrasker forsker i kommunalpolitik.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Der var ikke tale om en smædekampagne i mediernes fokus på Anna Mee Allerslevs personsager. Det mener et flertal i en rundspørge, kommunen.dk har foretaget blandt landets byrådsmedlemmer. 57 procent af respondenterne svarede her nej til, at medierne drev hetz mod den nu afgåede beskæftigelses- og integrationsborgmester.

Det overrasker kommunalforsker Roger Buch, der normalt ser politikere og journalisters forhold til hinanden som anstrengt.  

- Det overrasker mig, at politikerne ikke er mere skeptiske over for journalisternes håndtering af de her sager. Der er blevet skrevet meget om Anna Mee Allerslevs person og private anliggender. De to faggrupper har det ofte med at skælde ud på hinanden, hvis de mener, den anden opfører sig forkert, siger Roger Buch, der er forskningschef i samfundsvidenskab ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Han tror, at den manglende forargelse skyldes, at politikerne har en god forståelse for mediernes arbejdsmåder. Det er en del af gamet som politiker. Sådan nogle sager skal dækkes, og medier som BT går ofte efter personsager. Men det kan også spille en rolle, at Anne Mee Allerslevs sager kan have konsekvenser for vælgernes opfattelse af byrådsmedlemmerne:

- Politikerne er trætte af denne type af historier. Det kaster et dårligt lys over alle landets kommunalpolitikere. Om så man bor i København eller Thisted, så kommer der nu spidse bemærkninger fra folk, du møder på gaden eller i Brugsen: ‘Har du også lånt et lokale, hva?’ Det er nok en grund til, at der ikke er så meget sympati med Anna Mee Allerslev, siger Roger Buch.   

Ingen selvransagelse
En politiker, der derimod har givet udtryk for utilfredshed med mediernes håndtering, er borgmesteren i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S). Han skrev et tweet d. 25 oktober, dagen, da Anna Mee Allerslev valgte at trække sig som borgmester. Her spurgte han:

- Findes der selvransagelse hos journalister? #dkpol #annamee

Jacob Bundsgaard har også tidligere stillet spørgsmålstegn ved BT’s fokus på sagerne. Han kaldte offentliggørelsen af Anna Mee Allerslevs 84 spørgsmål til en embedsmand for ‘særpræget’ i et tweet fra d. 19 oktober. Han har ikke svaret på kommunen.dk’s henvendelser om en uddybning af sine tweets.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.