Flere udbud indebærer øget risiko for korruption

En konstitueret vedligeholdelseschef i Københavns Ejendomme er blevet indstillet til fyring på grund af mistanke om korruption. Indgåelse af aftaler mellem det offentlige og private er et af de mere risikofyldte områder for korruption.

 korruption

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Vennetjenester, der har betydet dårlig og dyr vedligeholdelse af skoler og daginstitutioner i København. Det er beskyldningen mod en konstitueret vedligeholdelseschef i Københavns Ejendomme. Han har ifølge programmet Operation X på TV2 skaffet en personlig ven i firmaet Tegnestuen T plus ordrer til en værdi af mere end 100 millioner kroner. En tilsyneladende dårlig forretning for kommunen. En byggesagkyndig i programmet mente, at vedligeholdelseschefen havde betalt en betydelig overpris for det udførte arbejde.

Begrebet korruption bruges som en bred betegnelse for forhold, hvor der er misbrug af betroet myndighed for egen vindings skyld. Beskyldningerne mod vedligeholdelseschefen drejer sig om favorisering og bestikkelse. Andre former for korruption er mandatsvig og afpresning.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57