Før Arne Spicer Lindgren kom i byrådet, spillede han golf, fodbold og badminton. Som byrådsmedlem bliver det kun til fodbold én gang om ugen. Foto: Thomas Juul / Juul Fotografi
Før Arne Spicer Lindgren kom i byrådet, spillede han golf, fodbold og badminton. Som byrådsmedlem bliver det kun til fodbold én gang om ugen. Foto: Thomas Juul / Juul Fotografi

Fire år i byrådet var nok for Arne: Familien har betalt prisen

Kone, børn, venner og firmaet bliver forsømt til fordel for byrådsmøder og lange dagsordener. Prisen for kommunalpolitisk indflydelse er for dyr, og derfor siger Arne Spicer Lindgren farvel til byrådet efter bare én valgperiode.

Bye bye byråd

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

Arne Spicer Lindgren er gået glip af meget i sine børns liv de sidste knap fire år. Med en plads i byrådet og et liv som selvstændig har aftener og weekender været reserveret til bunker af bilag og mødeforberedelse. Efter bare én valgperiode har Arne Spicer Lindgren fra Venstre i Skive Kommune besluttet ikke at genopstille til kommunalvalget i efteråret. Omkostningerne har været for store.

- Jeg går hele tiden og føler, at jeg læsser det hele over på min partner i virksomheden, fordi der er en masse ting, jeg ikke kan nå. Hvis du har en virksomhed og det her arbejde, så er der kun ét sted, du kan tage tiden fra, og det er din familie. Det har i høj grad været min familie, der har betalt prisen for, at jeg skulle sidde i kommunalbestyrelsen, siger 54-årige Arne Spicer Lindgren, der bor i Glyngøre med sin kone og deres to børn på 17 og 18 år.

Han er uddannet på Flyvevåbnets militærpolitiskole med speciale i bombehunde, og til daglig er han selvstændig i et firma, han driver sammen med en partner.

I november 2013 blev han valgt ind i byrådet i Skive Kommune for Venstre, hvor han blandt andet blev udvalgsformand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget.

”Jeg har ikke været der. Det har lige været den periode, hvor drengene har været teenagere. Den periode, hvor man måske skulle have været der noget mere."

Arne Spicer Lindgren vurderer selv, at han bruger 21-30 timer om ugen på at være byrådsmedlem. Og lagt oveni arbejdet med egen virksomhed efterlader det ikke megen tid med familien.

- Jeg har ikke været der. Det har lige været den periode, hvor drengene har været teenagere. Den periode, hvor man måske skulle have været der noget mere, siger Arne Spicer Lindgren, der glæder sig til at få mere tid til familien. Og det er gengældt.

- De klapper i deres små hænder og råber YAY, fortæller Arne Spicer Lindgren om familiens reaktion på, at han fra 1. januar 2018 ikke længere er medlem af byrådet.

Ikke for selvstændige

Arne Spicer Lindgren er en del af en race, som han mener kommunalbestyrelserne har brug for, men samtidig skubber fra sig: selvstændige erhvervsdrivende.

- De er iværksættere, og de er innovative. Det gen er jeg bange for, man hiver ud af kommunalbestyrelserne, siger han og peger på kommunalreformen og de nye, større kommuner som synderen bag raceudryddelsen.

Større kommuner giver mere arbejde. Og Arne Spicer Lindgren frygter, at resultatet er, at kun én bestemt type borgere stiller op til kommunalvalg.

Var du ikke godt nok forberedt på, hvad det ville kræve at sidde i byrådet?

- Nej. Jeg vidste godt, at det ville tage tid. Jeg vidste ikke, at det krævede så meget. Som udvalgsformand er man pisket til at være inde i det meste. Det har været en voldsom opvågning. Jeg elsker byrådsarbejdet. Det er sindssyg interessant. Det har været en god og sjov rejse, men det har fandme også været hårdt, siger Arne Spicer Lindgren.

Demokrati

Politikerliv

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet