Fem gode fotoråd

Ledelsesrådgiver hos Lederne, Nikoline Meyer mener, at det kan være en god idé at sende et billede med, når man søger job. Men man skal overholde nogle simple, gode regler.

Omtanke

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

Tænk professionelt

Du skal tænke billedet som en del af dit professio­-

nelle image. Det vil sige, at du skal se ud på billedet, som du vil se ud på jobbet. Alt for ofte bruger folk lang tid 

på at skrive en god ansøgning, og så propper de et billede ind fra deres ferie. Mange rekrutteringsfirmaer tager ­billeder af deres kandidater. Dit eget medsendte bil-

lede er din garanti for, at du ser ud, som du gerne vil fremstå.

Billedet skal være i cv’et

Det er vigtigt, at billedet er i cv’et og ikke i selve ansøgningen. Oftest vælger man at starte med at læse cv’et, og det er som tillæg til dine personlige oplysninger, at billedet fungerer bedst.

Pdf-format

Hvis du vælger at sætte et billede ind i cv’et, så husk at sende hele cv’et i pdf-format. På den måde er du sikker på, at det bliver printet ud, sådan som du havde tænkt, det skulle. Hvis det for eksempel er et Word-dokument, kan du risikere at billedet bliver forvrænget, eller at det rykker layoutet på cv’et.

Sort/hvidt billede

Det er en god idé at gøre billedet sort/hvidt. Man kan risikere, at cv’et kan blive kopieret meget eller skrevet ud på mindre heldige printere, og farvebilleder bliver hurtigere uskarpe og uklare. 

Brug en fotograf

Hvis man ikke kender én med et godt digitalt kamera og evner, så brug de penge, det koster, på en fotograf. Det er en del af dit professionelle image, så det er pengene værd.

Organisation & ledelse

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet