Billede

FCN lejer hotel til Brixtofte-pris

Konkurrencerådet erklærede i 2011 FCN’s leje af Farum Parks konferencecenter for konkurrenceforvridende. Alligevel er lejen på samme niveau som før, viser aktindsigt. Vi fik foretaget en ny vurdering, forklarer borgmester Ole Bondo Christensen (S).

Fodbold for folket

Af Morten Munkholm | [email protected]

FC Nordsjællands leje af hotel- og konferencecentret i Farum er konkurrencestridigt, erklærede Konkurrencerådet i 2011 på deres hjemmeside.

Men en aktindsigt foretaget af avisen Kommunen viser, at lejeniveauet fra dengang er det samme i dag.

Årsagen skal findes i en ny ejendomsvurdering, Furesø Kommune fik foretaget efter sagens langvarige forløb. For kommunens uafhængige vurdering kom frem til et fuldstændig andet resultat end Konkurrencerådet. Og så lavede kommunen en ny aftale, der lignede den gamle.

- Forskellen består simpelthen i, at vi nu har lavet aftalen på baggrund af en markedslejevurdering. Der er så sket det i mellemtiden, at lejeniveauet åbenbart er faldet, så det der dengang så ud til at være meget favorabelt i dag afspejler markedet, fortæller borgmester Ole Bondo Christensen (S).

Suiter eller konferencerum

Konkurrencerådets fem år lange sagsbehandling fra 2006 til 2011 konkluderede dengang, at lejeniveauet var for lavt. 

Ifølge ejendomsmægleren fra Nybolig Erhverv var markedslejen dog på 7,5-8,5 procent af hotellets årlige omsætning, og kommunens beregninger viste, at den i snit havde fået, hvad der svarer til 8,49 procent af omsætningen.

Sagsakter fra et byrådsmøde viser, at Statsforvaltningen gik ind i sagen i 2012 for at sikre sig, at afgørelsen fra Konkurrencerådet blev overholdt. Blandt andet skal kommunen sikre, at man ikke kan bruge hotellets suiter og loger, da de ifølge Statsforvaltningen er opført ulovligt.

- Det er konferencerum i dag. Du kan ikke overnatte i suiterne, fortæller Ole Bondo Christensen.

Men går du ind på FCN Hotels hjemmeside og ser på overnatningsmulighederne, står der, at det er muligt at leje sig ind i en loge eller suite med udsigt til Farum Park.

Sagen lukket

Statsforvaltningen stillede også spørgsmål til, hvorfor Furesø Kommune kun har fået én vurderingsmand til at afgøre markedslejen. Hertil svarer kommunen, at de har forsøgt også at få organisationen HORESTA til at hjælpe sig med en vurdering, men at de repræsenterer FCN Hotel og derfor anser sig selv som part i sagen.

Det er ellers selvsamme HORESTA, der står bag en stor del af baggrunden for Statsforvaltningens og Konkurrencerådets afgørelser.

Kommunen har spurgt Statsforvaltningen, hvorfor de finder det i orden, at Furesø Kommune fortsætter med et lejeforhold, Konkurrencerådet har kaldt for konkurrencestridigt. Men de finder ifølge kontorchef Hanne Villumsen ikke noget grundlag for at udtale sig yderligere om sagen.

Og i Konkurrencestyrelsen fortæller kontorchef Søren Bo Rasmussen, at sagen er slut i deres verden.

- Vi har ikke nogen umiddelbar grund til at sætte spørgsmålstegn ved den efterfølgende markedslejefastsættelse, siger han og understreger, at Konkurrencestyrelsen ikke finder noget underligt i, at de for tre år siden kaldte forholdet for konkurrencestridigt, men i dag ikke kan se det forkerte i det.

- For os er det her også en afvejning af ressourcer, da vi har brugt en del kræfter på den sag allerede, siger Søren Bo Rasmussen.

Kommunikation

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet