Kommunen.dk
MENU

Farligt at være trendsætter i Nordkorea

Farligt at være trendsætter i Nordkorea

Du skal tænke dig godt om, før du trækker i de stramme bukser eller lader håret gro i det kommunistiske Nordkorea. Flere, der har forsøgt sig med trendsætteri, har siden måttet flygte af frygt for repressalier.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Et par støvler, der skiller sig ud fra mængden, kan være farligt at gå med i Nordkorea. Det måtte en 27-årig kvinde sande, skriver den engelske avis The Guardian. Kvinden, der i artiklen er anonym, blev efter at have købt et par støvler på det lokale marked stoppet af folk fra det kommunistiske ungdomsparti. De beordrede hende til at droppe støvlerne og afhørte hende med henblik på en belæringsseance eller i værste tilfælde en tur i en af landets berygtede arbejdslejre. I dag er hun flygtet til Kina.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.