Politik fra rødderne

Farligt at være trendsætter i Nordkorea

Du skal tænke dig godt om, før du trækker i de stramme bukser eller lader håret gro i det kommunistiske Nordkorea. Flere, der har forsøgt sig med trendsætteri, har siden måttet flygte af frygt for repressalier.

 modepoliti

Af Morten Munkholm | [email protected]

Et par støvler, der skiller sig ud fra mængden, kan være farligt at gå med i Nordkorea. Det måtte en 27-årig kvinde sande, skriver den engelske avis The Guardian. Kvinden, der i artiklen er anonym, blev efter at have købt et par støvler på det lokale marked stoppet af folk fra det kommunistiske ungdomsparti. De beordrede hende til at droppe støvlerne og afhørte hende med henblik på en belæringsseance eller i værste tilfælde en tur i en af landets berygtede arbejdslejre. I dag er hun flygtet til Kina.

- Hvordan ens krop ser ud, hvilket tøj man tager på, og hvordan man præsenterer sig i offentligheden og privat ser ikke ud til at være en individuel beslutning i Nordkorea. Snarere sker det efter strikse retningslinjer fra styret, siger Suk-Young Kim, der er ekspert i nordkoreansk kultur på University of California, til The Guardian.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57