Fare for at tilskud til solceller udhules

Øgede tariffer vil gøre økonomien i solceller dårligere og dermed rykke ved forudsætningerne for solcelleloven

VEDVARENDE ENERGI

Af Redaktionen | [email protected]

Nye nettariffer på solcellestrøm vil i praksis udhule det tilskud, som solceller kan få ifølge det lovforslag om støtte til solceller, som regeringen fremsatte i sidste måned. Det skriver Ingeniøren.

Og dermed vil tarifferne rokke alvorligt ved grundlaget for lovforslaget, mener direktør for elselskabet EnergiMidt Holger Blok.

Netselskabernes direktører mødtes onsdag og blev enige om at sigte efter en fælles solcelletarif. Hvor stor betalingen skal være, er de fem selskaber nu gået i gang med at regne detaljeret på.

Derfor advarer Holger Blok politikerne mod at vedtage solcelle-lovforslaget inden jul:

- Så længe nettarifferne ikke er lagt fast og godkendt af Energitilsynet, giver det ingen mening at vedtage solcelleloven. For de beregninger, der ligger til grund for forslaget, indeholder ikke forhøjede nettariffer, og derfor holder beregningerne ikke. Ligesom regeringens ønske om en tilbagebetalingstid på 10 år ikke mere er realistisk, siger han til Ingeniøren. 

Han tilføjer, at den betaling på 130 øre pr. kWh, som solcellerne er berettiget til ifølge lovforslaget, i virkeligheden vil blive reduceret til 120 eller 110 øre pr. kWh som følge af indførelse af en nettarif på produceret solcellestrøm. 

 

tsp

Energi & forsyning

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet