Kommunen.dk
MENU
FOAs formand Dennis Kristensen til demonstration mod dagpengereformen, der ifølge flere fagbosser næppe vil styrke Socialdemokraternes valgbarhed, så længe der ikke foreligger et klart udspil.
Foto: Carsten Bundgaard / Polfoto
FOA's formand Dennis Kristensen til demonstration mod dagpengereformen, der ifølge flere fagbosser næppe vil styrke Socialdemokraternes valgbarhed, så længe der ikke foreligger et klart udspil. Foto: Carsten Bundgaard / Polfoto

Fagbosser frygter dagpengevalg

Fagbosser frygter dagpengevalg

Det kan blive en kæmpe taber­sag for Social­demo­kraterne at gå til valg på dagpengeforandringer, der ikke er helt klare og konkrete, mener flere fagbosser. Dagpenge­kommissionen bør afslutte sit arbejde allerede til jul, siger John Dybart, ­formand for Service­forbundet.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Der har ikke været meget at fejre i forholdet mellem LO og Socialdemokraterne (S) i mange år, og slagsmålet om dagpengereformen har ikke just gydet olie på vandene. Med Helle Thorning-
Schmidts beslutning om at fremrykke dagpengekommissionens arbejde, er der lagt i ovnen til et folketingsvalg i dagpengenes tegn i 2015. Flere fagforeningsbosser frygter dette scenarie, da statsministeren samtidig har understreget, at S ikke vil gå til valg på et “fikst og færdigt dagpengesystem”.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.