dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed

Europæiske byer bandlyser Veolia

Europæiske byer bandlyser Veolia

Imens politikerne i København diskuterer investeringer i Veolia, arbejder flere europæiske kommuner på at udelukke selskabet fra kommunale opgaver.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Veolias byggeri af en letbane i Jerusalem er i strid med international lov. Derfor skal selskabet udelukkes fra offentlige opgaver – i det omfang det ikke strider mod lovgivningen.
Så klar er meldingen fra bystyret i den walisiske by Swansea, som i juni tog stilling i den samme konflikt, politikerne i Københavns økonomiudvalg skal diskutere tirsdag 7. september.
Veolia leverer miljøydelser til en række danske og udenlandske kommuner. Men Swansea har nu på linje med flere andre taget klart afstand fra Veolia og andre selskaber, der er med til at knytte de ulovlige jødiske bosættelser tættere til Israel.
I maj vedtog byrådet i Dublin at afstå fra at forlænge gældende kontrakter eller indgå nye med Veolia. Det samme skete i Galway, og i Edinburgh har byrådet vedtaget at undersøge de juridiske konsekvenser af helt at udelukke Veolia fra kommunale opgaver.

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier