Kommunen.dk
MENU

Europæiske byer bandlyser Veolia

Europæiske byer bandlyser Veolia

Imens politikerne i København diskuterer investeringer i Veolia, arbejder flere europæiske kommuner på at udelukke selskabet fra kommunale opgaver.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Veolias byggeri af en letbane i Jerusalem er i strid med international lov. Derfor skal selskabet udelukkes fra offentlige opgaver – i det omfang det ikke strider mod lovgivningen.
Så klar er meldingen fra bystyret i den walisiske by Swansea, som i juni tog stilling i den samme konflikt, politikerne i Københavns økonomiudvalg skal diskutere tirsdag 7. september.
Veolia leverer miljøydelser til en række danske og udenlandske kommuner. Men Swansea har nu på linje med flere andre taget klart afstand fra Veolia og andre selskaber, der er med til at knytte de ulovlige jødiske bosættelser tættere til Israel.
I maj vedtog byrådet i Dublin at afstå fra at forlænge gældende kontrakter eller indgå nye med Veolia. Det samme skete i Galway, og i Edinburgh har byrådet vedtaget at undersøge de juridiske konsekvenser af helt at udelukke Veolia fra kommunale opgaver.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.