Politik fra rødderne

Et års ventetid på høreundersøgelse

De lange ventetider på undersøgelser på offentlige høreklinikker skyldes dårlig arbejdsfordeling mellem kommuner og regioner, siger Høreforening. 

Af Redaktionen | [email protected]

På Lolland-Falster kan borgere, der har problemer med hørelsen, vente op til 52 uger på en undersøgelse. Det viser tal fra Sundhedsstyrelsen ifølge Frederiksborg amtsavis.  

- Det er fuldstændig galt, og vi har sagt det til alle, politikere, sundhedsordførere, Bertel Haarder da han var sundhedsminister og den nuværende minister, Astrid Krag, siger Søren Dalmark, der er formand for Høreforeningen. 

Han peger på, at problemerne er opstået som en konsekvens af kommunalreformen, hvor ansvaret for administration og udbetaling blev lagt over til kommunerne. Selve behandlingen står regionerne dog for. Derfor efterspørger Høreforeningen nu, at opgaven samles hos regionerne.

- Danske Regioner er enige med os i, at det her skal hentes tilbage til regionerne, siger Søren Dalmark til Frederiksborg Amts Avis.

Sundhedsminister Astrid Kragh (SF) vil ikke kommenterer høreapparatbehandlingen i Danmark, før en større kulegravning af området er færdiggjort. 

sf

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57