Energibesparelser i børnehøjde

Energirenoveringer vil i de kommende år rulle ind over daginstitutioner, skoler og andre kommunale bygninger i Vallensbæk. Daginstitutionen Løkkebo blev indviet som første skud på stammen.

ESCO

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Lyset i Løkkebo reguleres efter dagslyset, og solvarme opvarmer brugsvandet. Vallensbæk har indledt et ESCO-samarbejde om energirenoveringer i hele kommunen, og det kommer nu børnene i Løkkebo til gavn. Snart vil langt flere skoler og institutioner følge trop.

”Jeg synes, det er fantastisk at se, hvor meget vi har fået for pengene her i Løkkebo,” fortalte borgmester Henrik Rasmussen (K) ved indvielsen af Løkkebo.

”Resultaterne taler for sig selv, og derfor ruller vi nu energirenoveringerne ud over alle vores daginstitutioner, skoler og andre kommunale ejendomme, hvor screeningerne har vist, at der er noget at hente,” fortsatte borgmesteren.

Energirenoveringen har kostet cirka 6,9 millioner kroner. Som resultat er energiforbruget faldet til cirka en tredjedel og er nu nede på 138 kWh/m2.

Daginstitutionen fungerer som et pilotprojekt, hvor hele pakken af energirenoveringer bliver testet. De bedste resultater fra Løkkebo vil blive videreført til kommunens øvrige skoler og institutioner.

Betalt efter 15 år

I alt vil Vallensbæk bruge omkring 60 millioner kroner på ESCO og partneringaftaler over de næste år. Kommunen forventer, at investeringen vil betale sig tilbage over 15 år som følge af færre udgifter til vand, varme og el.

Vallensbæk starter også en adfærdskampagne rettet mod børn og voksne i daginstitutionen. Et punkt som Henrik Rasmussen også berørte ved indvielsen.

”Nu hvor jeres rammer er på plads her i Løkkebo, handler den næste og meget spændende fase af ESCO-projektet om jeres adfærd og vaner frem for isolering og tekniske installationer. Derfor er det, I går i gang med, på mange måder endnu mere ambitiøst og vidtrækkende end selve renoveringen,” sagde Henrik Rasmussen.

Teknik & miljø

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet