Politik fra rødderne

En liberalisering af affaldssektoren kan føre til nye monopoler

Der er et stort, blindt punkt i analysen, når vismændene anbefaler en liberalisering af affaldssektoren, mener brancheorganisationer

 affald

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

I dag blev Det Miljøøkonomiske Råds anbefalinger offentliggjort. Rapporten anbefaler, at affaldssektoren liberaliseres for at skabe øget konkurrence og besparelser. Området er i dag underlagt hvile-i-sig-selv-princippet, som betyder, at omkostninger og pris skal følges ad. Vismændene angriber i rapporten den nuværende konstellation for reelt at tilskynde branchen til at hvile for meget i sig selv og derved ikke bruge den bedste og billigste teknologi. Den linje får hård modvind af brancheorganisationerne Dansk Fjernvarme og Dansk Affaldsforening. 

Her er frygten, at en liberalisering vil føre til en ukontrolleret profitjagt blandt kommercielle ejere, som med tiden vil få monopol på affaldshåndteringen  – et monopol som i sidste ende vil føre til det stik modsatte af en billigere og mere effektiv sektor.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57