Embedsmand stjal 600.000 kroner fra Københavns Kommune

Kommunen har politianmeldt en medarbejder fra beskæftigelses- og integrationsforvaltningen og føler sig sikker i sin sag.

Madsen madsen

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

 

Politiet er i øjeblikket i gang med at efterforske en tidligere embedsmand i Københavns Kommune for underslæb på omkring 600.000 kroner. Medarbejderen, der nu er bortvist, arbejdede i eskæftigelses – og integrationsforvaltningen, men var på trods af adgangen til pengene ikke på kontorchefsniveau.

”Han er langt fra kontorchefsniveau, men han har været ’dygtig’. Det er ikke nemt at få penge ud af kommunekassen,” siger Thomas Thellersen Børner, der er direktør i beskæftigelses- og integrationsforvaltningen i Københavns Kommune. 

Han forklarer, at der ligger en del forarbejde til grund, før man går til politiet. 

”Vi er meget sikre i vores sag, da vi har lavet egne interne undersøgelser først. Vi går ikke og politianmelder vores medarbejdere, uden vi er meget sikre,” fortæller Thomas Thellersen Børner.

Karsten Thystrup, der er kontorchef for KL’s juridiske afdeling, bekræfter, at sager, der allerede er meldt til politiet, ofte er givet på forhånd:

”Hvis medarbejderen er bortvist og politianmeldelsen fundet sted, så er det sjældent, at der er noget at diskutere. Så er medarbejderen sandsynligvis taget med fingrene i kagedåsen,” fortæller Karsten Thystrup, der understreger, at han ikke har kendskab til den konkrete sag.

Sjælden sag

KL’s juridiske afdeling er ofte involveret i kommunernes personalesager af denne type, og Karsten Thystrup har derfor et billede af, hvor ofte de dukker op.

”Vi har ingen opgørelser, men det er min klare opfattelse, at sådanne sager er sjældne. Vi har ikke en korrupt kultur i den danske administration. Vores kontrolsystemer fungerer også godt. I langt størstedelen af disse sager er det nogle desperate personer, der har kunnet gennemføre det i trekvart år, indtil kontrollen har taget dem,” siger Karsten Thystrup. :

 

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet