Politik fra rødderne

Ellemann forstår ikke bekymringen

Det kommunale selvstyre er truet, mener udvalgsformænd i KL. Men den ansvarlige minister ser ikke kommunernes magt som begrænset.  Tværtimod, lyder svaret fra Karen Ellemann (V). 

 kl

Af Mia Tang | [email protected]

KL skal stå vagt om det kommunale selvstyre, fordi staten i højere og højere grad dikterer, hvad kommunerne må eller ikke må. En række love har gjort indhug i kommunernes frihedsgrader, så nu må KL i højere grad end tidligere værne om selvstyret. Sådan lyder meldingen fra udvalgsformændene, men indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) afviser, at det kommunale selvstyre på nogen måde skulle være truet. Kommunen har stillet hende en række spørgsmål om emnet. 

Hvilket indtryk gør det på dig, når 6 ud af 6 afgående formænd for de politiske KL-udvalg ser forsvaret af det kommunale selvstyre som den største og sværeste udfordring i den kommende valgperiode?

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57