Kommunen.dk
MENU

Elektronisk nøgle sparer tid

Elektronisk nøgle sparer tid

En elektronisk nøgle til hjemmeplejen sparer nu hver hjemmeplejer op til 30 minutter om dagen i den svenske kommune Halmstad. De har været med til at udvikle nøglen i et OPI-projekt.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I mange kommuner må hjemmehjælperne ofte vende bilen om for at hente nye nøgler på kontoret som følge af ændringer i ruten. Sådan er det ikke længere i den svenske kommune Halmstad. For cirka fem år siden indgik de et offentlig-privat innovationspartnerskab (OPI) med en lille virksomhed. Sammen ville de udvikle en elektronisk nøgle, og i dag vurderes nøglen at spare hjemmehjælperne for op til 30 minutter om dagen. Nøglen kaldet Phoniro Lock sparer desuden Halmstad for omkring 300.000 kørte kilometer per år, ifølge virksomheden bag Phoniro Systems.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.