Eksporten af dansk energiteknologi vokser

Efter flere års fald er eksporten af energiteknologi igen på vej op. Det viser nye tal, som Energistyrelsen i dag offentliggør i samarbejde med DI Energibranchen og Erhvervsstyrelsen.

Af Redaktionen | [email protected]

Danmark er det EU-land, hvor energiteknologi udgør den største andel af den samlede vareeksport. Efter tre år, hvor eksporten af energiteknologi gik den forkerte vej, er den nu ved at genvinde det tabte. Men selv i dårlige tider, har Danmark haft en førerposition i EU. Siden 2000 er dansk eksport af energiteknologi øget med 140 pct., hvor EU15-landene til sammenligning kun har øget deres andel med knapt 80 pct.

– Det er meget opmuntrende, at eksporten af dansk energiteknologi atter er inde i en positiv udvikling. Det er godt for både beskæftigelsen og for betalingsbalancen. Særligt den grønne del af branchen står stærkt som producenter af fremtidens teknologier. Med energiaftalen fra marts 2012 har regeringen og de øvrige forligspartier skabt sikre rammer for energipolitikken frem til 2020 med bl.a. øget energieffektivisering og udbygning med vedvarende energi, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57