Politik fra rødderne
Ledere på musikskolere, biblioteker og andre kulturinstitutioner har ikke samme viden inden for ledelse sammenlignet med lande som Norge, Sverige, Finland og England.
Foto: Scanpix / Jens Nørgaard Larsen

Ekspert: Kulturledelse i Danmark er ikke god nok

Ledelsen på de danske kulturinstitutioner kunne være bedre og nå op på samme niveau som de øvrige nordiske lande, lyder det fra ekspert.

 kunstnerledelse

Af Sofie Lind | sofie@dknyt.dk

Konklusionen er soleklar. I Danmark har kulturledere dårligere betingelser for at lære om ledelse sammenlignet med andre lande, lyder det fra Jens Nielsen, der er rådgivningskonsulent indenfor kulturpolitik og kulturadministration hos firmaet Artana og tidligere underviser i kulturledelsesfag på CBS og Københavns Universitet.

Hvor man blandt andet i Finland, Sverige og i de engelsktalende lande har haft reelle universitetsuddannelser, der giver master degrees i kulturledelse, siden starten af 90’erne, har man i Danmark ikke samme uddannelsesfokus, lyder det fra Jens Nielsen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 295 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Kultur

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57