Politik fra rødderne

Effekten af 'tåbeligheder på Christiansborg'

De lokale SF-politikere står til at betale regningen for den politik, landspolitikerne har ført i regeringen. Et sted mellem 100 og 200 SF’ere står til at miste deres byrådspladser ved valget den 19. november, og så kan krisen igen blive forværret.

 afmagt

Af Morten Munkholm | [email protected]

Der trækker mørke skyer ind over det røde SF-land. Valget i 2009 var en kæmpe sejr for det socialistiske reformparti. Det blev mere end fordoblet på landsplan, fik 178 nye politiske ansigter valgt ind i byrådene og erobrede to borgmesterposter. Sådan bliver 2013 ikke.

- SF står til at få en ordentlig lussing. I partipolitisk historisk sammenhæng var det sidste kommunalvalg unaturligt for SF'erne, og de vil blive sammenlignet med noget, som ikke er hverdag. Derfor vil det komme til at se rigtig voldsomt ud til det her valg, siger politisk journalist Hans Mortensen, der har skrevet bogen ’Den Røde Tråd’ om netop SF.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57