Dyre computere koster børnenes frugt

41.966 kroner for en PC. Det er realiteten for institutioner i Københavns Kommune, som er tvunget til at købe deres IT gennem kommunen. Intern Revision retter en skarp kritik af de uigennemskuelige priser, og Frank Jensen lover at handle.

It

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

IT er en dyr fornøjelse i Københavns Kommune. Så dyr, at lederen på Fritidshjemmet Nord har skrevet til overborgmester Frank Jensen for at få en forklaring.

”Jeg kan ikke forstå, hvorfor vi skal betale 42.000 kroner for en pc, som vi kan finde på nettet til 6.100 kroner. Vores it-behov er meget begrænsede. De høje priser betyder, at vi skal finde pengene andre steder i vores budget, og så får børnene gulerødder i stedet for bananer og æbler,“ fortæller leder Gerda Mickelsen.

Hun skal købe sin IT gennem kommunens egen institution Koncernservice, som tidligere er blevet udskældt i medierne for de priser som institutioner må betale for simple fødevarer. Et abonnement på en bærbar pc koster 12.717 kroner. Den varer 3,3 år og derfor bliver den samlede pris 41.996 kroner.

Koncernservice selv forklarer, at prisen skyldes forskellige services som eksempelvis support og sikkerhed, som er forbavsende dyre.

Intern Revision i Københavns Kommune giver ikke meget for den forklaring. Koncernservice blev oprettet for at effektivisere og spare kommunen for penge. Intern Revision har kigget regnskaberne igennem og i en rapport, som Kommunen i dag kan afsløre, konkluderer de, at der ikke er dokumentation for de 50 millioner, som Koncernservice og kommunen siger, der allerede er effektiviseret for.

En af grundende er de uigennemsigtige IT-priser.

"Der er ikke gennemført en effektiv kalkulation af de enkelte priser. Vi kan ikke forholde os til, om prisen er kostægte, da vi ikke har kunne efterprøve prissætningen,” siger revisionschef i Intern Revision, Kurt Wagner.

Overborgmester Frank Jensen vil nu sørge for mere gennemskuelige regnskaber:

”Det er ikke tilfredsstillende, og vi har på baggrund af rapporterne fra Intern Revision udarbejdet en handleplan, der fremadrettet skal sikre en bedre gennemsigtighed med Koncernservices virksomhed,” skriver overborgmester Frank Jensen (S) i en mail til Kommunen.

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet