Direktøren bor i bofællesskab

Randers har fået ny kommunaldirektør i hus, den 53-årige Hans Nikolaisen. Han har arbejdet 25 år i Aarhus Kommune og bor selv i Skødstrup. De sidste 12 år har han været vicedirektør og økonomichef ved borgmesterkontoret. Nu fortsætter kar-rieren i Randers fra 1. oktober. Hans Nikolaisen er gift med Gitta og har tre voksne børn.

Af Morten Okkels | [email protected]

Hej Hans, og tillykke med stillingen. Hvorfor er det lige, du er taget til Randers?

”Jo, Randers er en spændende østjysk vækstkommune, som er kommet godt igennem kommunesammenlægningen, og kommunen er midt i en spændende udvikling.” 

 

Hvad er de vigtigste udfordringer, du ser frem til at tage op i Randers?  

”Det bliver at sikre mulighed for vækst og udvikling, samtidig med at kommunen på lige fod med alle andre kommuner skal tackle nogle stramme økonomiske rammer.”

 

Hvordan vil man kunne mærke i Randers, man har fået en ny chef? 

”I første omgang vil jeg være den, der lytter og lærer kommunen at kende. På lidt længere sigt vil man kunne mærke, at der er en erfaren leder, som gør det muligt at omsætte realistiske visioner til virkelighed.” 

 

Hvem er en inspiration for dig i dit arbejde?

”Her er det jo, at mange siger for eksempel Nelson Mandela. Jeg har lært af mange, som jeg har haft som chefer, kollegaer eller på anden måde samarbejdet med eller læst om. Men jeg har ikke en enkelt skikkelse, som jeg orienterer mig efter på den måde.” 

 

 

Hvad gør du, når du ikke er kommunaldirektør? 

”Jeg løber en del motionsløb og har gjort det, længe før det blev moderne. Men jeg løber nu ikke maratonløb. Min fritid nyder jeg sammen med min familie, blandt andet i vores sommerhus i Nordjylland. Og så bor jeg i et bofællesskab, og det giver både -
pligter, glæder og et positivt samvær med andre mennesker.” 

 

Løb, siger du. Hvad er det bedste sted at løbe i Aarhus Kommune?

”Det bedste sted at løbe er i Marselisborgskovene. Men det er nu sjældent, at jeg får løbet i den ende af byen.”

 

Og hvad vil du ellers savne i Aarhus? 

”Sådan tænker jeg ikke på det. Jeg har haft nogle gode år i Aarhus – og nu ser jeg frem til en spændende periode i Randers …”


Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet