Diabetesakademi åbner på Fyn

Det Danske Diabetes Akademi får tilknyttet 300 forskere og et budget på 375 millioner kroner over de næste fem år

Af Redaktionen | [email protected]

1. september åbner et nyt landsdækkende Diabetesakademi, der skal øge kvaliteten af dansk diabetesforskning. Akademiet får base i Odense og er for en stor del finansieret af Novo Nordisk Fonden.

- Diabetes er en stor trussel mod vores sundhed. Det Danske Diabetes Akademi giver mulighed for at finde nye løsninger, og vores ambitiøse mål er, at diabetespatienter opnår normal livskvalitet og normal livsglæde, siger Professor ved Sydansk Universitet og overlæge ved Odense Universitetshospital, Henning Beck-Nielsen, som bliver leder af akademiet.

Han får selskab af blandt andet 90 ph.d.-studerende, 50 postdoc-stipendier, to professorater og et større antal gæsteforskerstillinger - i alt over 300 forskere. Akademiet får 375 millioner kroner til arbejdet, og foruden Novo Nordisk biddrager de danske universiteter, universitetshospitaler  og den internationale JDRF-fond til finansieringen.

I Danmark er 290.000 mennesker diagnosticeret med diabetes, og ca. en kvart million menes at have sygdommen uden at vide det. På verdensplan lider 366 millioner mennesker af sygdommen - det tal ventes at stige til 552 millioner i 2030.

 

sf

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet