Politik fra rødderne

René Christensen, finansordfører for Dansk Folkeparti, vil ikke acceptere Claus Hjort Frederiksens grønthøster-model, men udelukker ikke, at hans parti alligevel kommer til at støtte omprioriteringsbidraget.
Foto: Thomas Borgberg / Polfoto.
René Christensen, finansordfører for Dansk Folkeparti, vil ikke acceptere Claus Hjort Frederiksens grønthøster-model, men udelukker ikke, at hans parti alligevel kommer til at støtte omprioriteringsbidraget. Foto: Thomas Borgberg / Polfoto.

DF væver i spørgsmålet om omprioritering

Regeringen skal i finanslovsforhandlingerne finde flertal for at sænke kommunernes udgiftsloft med én procent årlig frem til 2019. Dansk Folkeparti vil have garantier, hvis de skal stemme for, mens KL undrer sig over partiets velfærdsløfter.

 nedskæringer

Af Morten Munkholm | [email protected]

Du ved, hvad de står for, men ved du også, hvor du har dem?

Som en del af finanslovsforhandlingerne skal Folketinget stemme om de næste fire års udgiftsloft i kommunerne. Og ifølge regeringens forslag skal der her indarbejdes en automatisk nedtrapning på én procent årlig, så kommunerne hvert år får færre penge at forhandle om. Med andre ord skal regeringen nu finde flertal for det omprioriteringsbidrag, de har lovet i regeringsgrundlaget.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57