Foto: Polfoto
Foto: Polfoto

DF: Ingen hvidevarer til 'ekstremister'

Brøndby Byråd diskuterer, om fodboldklubben BSI skal have tilskud til nye hårde hvidevarer. Henrik Rademacher (DF) ser et nej til et køleskab som et nej til ekstremisme.

Interview

Af Jakob Frausig Simonsen | [email protected]

Hvorfor synes I ikke, at fodboldklubben BSI må få tilskud til et køleskab?

- Årsagen til, at vi siger nej, er, at formanden for klubben og kassereren er medlemmer af Hizb ut-Tahrir. Vi vil sende et signal om, at vi ikke synes, at det er i orden, at der sidder ekstremister.

Synes du, det er i orden, at man i byrådet modarbejder en forening alene af den grund, at man er politisk uenig med formanden?

- Jeg kan godt forstå, hvis nogen har den bekymring. Jeg ser det bare ikke som et problem.

”Jeg mener, at ekstremister skal bekæmpes med alle midler.”

Har du sat dig ind i, hvordan forholdene i klubben er i dag sammenlignet med, før den nye bestyrelse trådte til?

- Jeg har kigget på lidt statistik, og så har jeg hørt noget fra medlemmer. Jeg har hørt om mange, der er stoppet i klubben, men også, at der er mange, der er startet.

Nye sponsorater, som har givet nyt spillertøj og nye bolde, professionelle trænere, talentudviklingssamarbejde med Brøndby IF og udlandsrejser er blot nogle af de ting, som er blevet gennemført. Synes du ikke, de fortjener ros for det?

- Tja, der kan jeg ikke sætte en finger på noget.

Ville du på samme måde mene, at det var i orden, hvis nogen i byrådet stemte imod tilskud til en forening, fordi formanden var medlem af Dansk Folkeparti?

- Nej, vi er jo et politisk parti. Det er de selvfølgelig også, men vi taler om nogen, som har et menneskesyn, som ligger lige op ad Islamisk Stat.  Og jeg mener, at ekstremister skal bekæmpes med alle midler.

Hizb ut-Tahrir tager på deres hjemmeside kraftigt afstand fra det kalifat, som er blevet udråbt i Irak og Syrien. Hvordan harmonerer det med den kritik, du udtaler her?

- Jeg vil aldrig kunne stole på en organisation som Hizb ut-Tahrir, så hvad de skriver på deres side og hvad de rent faktisk mener, er to helt forskellige ting.

Hvorfor mener du, at de er så utroværdige?

- Jamen de er jo ekstremister, som blandt andet tidligere har udtalt, at jøder skal dræbes.

Kan du være mere specifik omkring, hvad der er blevet sagt, og hvem der har sagt det?

- Nej, ikke på stående fod.

Børn & unge

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet