Kommunen.dk
MENU

Debat/ Det skal kunne betale sig at arbejde

Debat/ Det skal kunne betale sig at arbejde

8. mar. 2015
Jacob Jensen
JACOB JENSEN
ØKONOMI- OG KOMMUNALORDFØRER
VENSTRE
Email
Økonomi- og kommunalordfører
”Samlet har Thornings afskaffelse af kontanthjælpsloftet, starthjælpen, 225-timersreglen med videre sørget for, at beløbet til ikke-arbejdende familier er steget med over 3.000 kroner. En ekstra gevinst, der desværre allerede har sat sine tydelige spor.”

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

For nylig satte vi i Venstre fokus på én af vores mærkesager frem mod folketingsvalget – nemlig, at det for fremtiden skal kunne betale sig at arbejde. Det kan det ikke for alle danskere i dag. Ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriets beregninger har 333.000 danskere en lille eller svag økonomisk tilskyndelse til at arbejde. For 46.400 danskeres vedkommende har de mindre end 1.000 kroner i gevinst ved at tage et arbejde. Og så er der endelig de 17.700 danskere, som faktisk har mere til rådighed ved at være på offentlig forsørgelse, end hvis de tog et arbejde. Det er skævt, og det vil Venstre lave om på.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.