Det skal koste at køre bil i København

Trængselskommission vil lade bilisterne betale for deres kørsel

TRÆNGSEL

Af Redaktionen | [email protected]

Ingen transportformer kan stå alene. Det vurderer Trængselskommissionen, som i dag har fremlagt et omfattende idékatalog, der skal hjælpe med at mindske luftforureningen og trængselen i hovedstadsområdet.

Et af forslagene er roadpricing, men det kan først indføres om mellem fire og ti år, fremgår det. Det kan have en stor effekt, når det gælder om at mindske trængselen, skriver kommissionen.

- Jeg synes, at det er værd at hæfte sig ved, at der er tale om en bred vifte af idéer, herunder også tiltag, som kan gennemføres hurtigt og for forholdsvis beskedne investeringer, siger formand for Trængselskommissionen Leo Larsen. 

- Nu udestår der et stort arbejde med at prioritere mellem de mange tiltag og udarbejde en strategi for et sammenhængende transportsystem. I den forbindelse er kommissionen opmærksom på, at den endelige strategi skal afspejle den økonomiske verden, vi står i.

Kommissionen blev i sin tid nedsat for at se på trængselsproblemerne i hovedstadsområdet. Oprindeligt havde regeringen meddelt, at der skulle oprettes en betalingsring om København, men efter valget droppede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) planerne og nedsatte i stedet Trængselskommissionen.

Den vil nu bruge tiden frem til august på at prioritere sine forslag.

tsp

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet