Politik fra rødderne

Det er koldt på mellem lederposten

Følelsen af at være isoleret i hverdagen er udbredt blandt offentlige ledere, viser en endnu ikke offentliggjort undersøgelse. Typisk rammer ensomheden mellem lederne.  

 ledelse

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

Den lune midterplads er ikke et kendt fænomen blandt mellemlederne i kommunerne. Tværtimod er stillingen rettere betegnet som ’mellemmand blandt stridende parter’ og typisk en ensom tjans at bestride. Det viser en undersøgelse fra Lederne, der bliver publiceret i næste måned. Her svarer 36 procent af de offentlige ledere, at de er enige eller meget enige i ’at føle sig alene i lederjobbet’. Undersøgelsen viser, at halvdelen af de adspurgte ledere ikke snakker jævnligt med deres nærmeste chef, og det kobler ledelsesrådgiver hos Lederne Niels Henriksen sammen med mellemlederne:

”Jeg tror, at forvaltningschefer og kommunale institutionsledere tegner sig for en rigtig stor andel af de ensomme ledere. De har typisk ikke nogen at læne sig op af i hverdagen, fordi der er langt til folk i samme stilling, så de mangler simpelthen sparringspartnere,” siger Niels Henriksen, der er overrasket over det høje tal.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57