Politik fra rødderne

“Det er de statslige embedsmænd, der styrer“

Den mangeårige borgmester i Aarhus, Thorkild Simonsen, samlede kommunerne og udviklede KL til en moderne, slagkraftig organisation. I dag mener han, at statens embedsmænd har taget magten.

 fokus: de kommunale fyrtårne

Af Joan Færch | [email protected]

2. juledag for mange år siden blev KL’s direktør, Peter Gorm Hansen, ringet op i sit hjem, længe før solen overhovedet havde tænkt på at stå op. I røret var KL’s forholdsvis nytiltrådte formand, Thorkild Simonsen, der klokken fem denne julemorgen var i gang med dagens aviser og ønskede en vurdering af en forsidehistorie i Jyllands-Posten.  

De to skulle få et tæt samarbejde i de knap ni år, hvor Thorkild Simonsen var formand for KL, og joken mellem dem har siden været, at formanden i sin iver efter at være opdateret glemte at ønske glædelig jul og afsluttede samtalen ved blot at lægge røret på. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57