Politik fra rødderne

Den lange vandring for overlevelse

Regeringen har det seneste halve år lanceret flere tiltag for at hjælpe landets yderområder, men der er behov for større sværdslag, hvis den negative -udvikling for alvor skal bremses, lyder det.

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Låsby-Svendsen og andre boligspekulanter får fremover sværere ved at leje nedslidte rønner ud til socialt belastede familier. Regeringen har givet kommuner mulighed for at tvinge udlejere til at istandsætte faldefærdige boliger, og det er langt fra regeringens eneste initiativ mod nogle landdistrikters borgerflugt og forfald.

Blandt øvrige tiltag er bedre mobil- og bredbåndsdækning, mulighed for kommuner til at tillade boligejere at benytte en helårsbolig som fritidsbolig og mulighed for at etablere erhverv og helårsboliger i overflødiggjorte bygninger i vanskeligt stillede landdistrikter.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57