dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
- Vi havde forventet, at når Aung San Suu Kyi blev løsladt, ville hun forsvare menneskerettighederne, når man tager i betragtning, at det internationale samfund gentagne gange har forsvaret hende og hendes rettigheder. Vi tog fejl, siger Phil Robertson, vicedirektør for Asien ved Human Rights Watch.
Foto: Hkun Lat / AP / Polfoto
- Vi havde forventet, at når Aung San Suu Kyi blev løsladt, ville hun forsvare menneskerettighederne, når man tager i betragtning, at det internationale samfund gentagne gange har forsvaret hende og hendes rettigheder. Vi tog fejl, siger Phil Robertson, vicedirektør for Asien ved Human Rights Watch. Foto: Hkun Lat / AP / Polfoto

Demokrati for Myanmars midte

Demokrati for Myanmars midte

Den Nationale Liga for Demokrati har vundet en jordskredssejr over generalerne ved Myanmars netop overståede valg. Men for flere af landets etniske minoriteter repræsenterer vinderen Aung San Suu Kyi på én gang håb og mere af det samme: Den ekstreme centralisering af magt hos landets største etniske gruppe.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

De stimlede sammen fra morgenstunden. På en stille sidegade i det centrale Yangon  dannede køen foran det lokale buddhistiske tempel sig i skyggen af et stort træ. I den sydøstasiatiske hede blev havestole sat op på vejen til de ventende mænd og kvinder, gamle og unge, folk i traditionelle longyi og moderne jeans. Når folk kom ud fra valgstedet med en lillefinger dyppet i lilla maling, var det med et smil – nogle blot med en stille antydning, andre strålende af boblende glæde. For første gang i 25 år afholdt Myanmar (tidligere Burma) et valg, der var så frit, at den Nationale Liga for Demokrati (NLD) – Nobel-prisvinderen Aung San Suu Kyis parti – kunne deltage.

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier