Politik fra rødderne

Illustration: Jenz Koudal / Spild af Tid
Illustration: Jenz Koudal / Spild af Tid

Decentralisering hjælper tyvagtige medarbejdere

Det kan være svært at holde op, hvis du først er begyndt at putte kommunens penge i dine egne lommer. Derfor afsløres kommunale svindlere ofte i årelangt snyd. Men er du snedig nok, kan det altid lade sig gøre at snyde, mener jurist.

 fusk

Af Peter Schwarz-Nielsen | [email protected]

Har du først én gang overført penge fra kommunens konto til dig selv, kan det være svært at holde op igen. Det viser en række sager fra en række danske kommuner de seneste år, hvor kommunale medarbejdere i flere tilfælde over en årrække har overført penge fra kommunernes konti til sig selv.

- Vi kan ikke vide, om der er svindel, der ikke bliver opdaget, men jeg er af den opfattelse, at de fleste bliver afsløret, da det viser sig, at det er svært holde op, når man først er begyndt at svindle, siger Nicolai Porslund, partner og revisor for Roskilde KR (Kommunernes Revision, red.), en del af revisions- og rådgivningsfirmaet BDO, der står for revisionen i flere kommuner.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57