Provinsen siger nej tak til at spille politisk udrejsecenter-bingo
Provinsen siger nej tak til at spille politisk udrejsecenter-bingo

Nej tak. Vi vil ikke have et udrejsecenter i vores baghave. Det er holdningen i små lokalsamfund i Danmark. For vi orker ikke, at vores lokalsamfund skal belastes med større grupper af udvisningsdømte kriminelle udlændinge. Hvem ville i øvrigt sige ja tak til det?
Indtil nu har placering af et udrejsecenter været forsøg på at flytte et problem fra en matrikel til en anden. Skåne et lokalsamfund for blot at sætte et andet i fare.
Derfor forsøger vi nu at samle modstanden i en fælles Facebook-gruppe #danmarksigernej, som skal få lands- og kommunalpolitikerne til at spørge de lokale beboere, før man sætter knappenåle i kortet. Så undgår vi, at kommuner bliver spillet ud mod hinanden, og at en kommune til sidst sidder tilbage med Sorteper.
Indtil nu har placering af et udrejsecenter været forsøg på at flytte et problem fra en matrikel til en anden. Skåne et lokalsamfund for at sætte et andet i fare. Det giver rigtigt god mening, at politikerne ikke har held med at få et politisk flertal for nogen af placeringerne overhovedet. For det forholder sig jo sådan, at ingen danskere ønsker at være naboer til et stort udrejsecenter for udvisningsdømte kriminelle udlændinge.
Vi ved jo godt, at som reglerne er på nuværende tidspunkt, er de udvisningsdømte nødt til at være et eller andet sted i Danmark. De kan i henhold til menneskerettighederne ikke spærres inde, og de kan pt ikke sendes til deres hjemland.
Små lokalsamfund siger nej
Venstre og Dansk Folkeparti forsøgte at placere et udrejsecenter på Lindholm i november 2018. Det vakte selvfølgelig ramaskrig i Vordingborg kommune.
Socialdemokratiet samt støttepartierne (Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten) stoppede efter syv måneder planerne om et udrejsecenter på Lindholm efter regeringsskiftet i 2019.
Herefter var der ret stille om sagen indtil 19. maj 2021, hvor Socialdemokratiet fremlagde en ny placering, og det var Langeland. Igen ramaskrig, denne gang fra Langeland kommune.
...det er ganske urimeligt, at et lille lokalsamfund skal bære byrden for resten af landet.
I løbet af seks dage blev det så besluttet, at centret alligevel ikke skulle ligge på Langeland, da der ikke var politisk flertal for det. Så nu fortsætter det så med at hsve adresse på Kærshovedgård i Midtjylland. Under stor protest fra Ikast-Brande kommune.
Det må være tydeligt enhver, at ingen ønsker at have et stort udrejsecenter for udvisningsdømte kriminelle som nabo. Og måske er tiden kommet til, at politikerne på Christiansborg skal begynde at tage højde for dette. At de er nødt til at gøre noget andet end de plejer, tænke i nye baner og få nye ideer. Det løser ingenting bare at flytte dem fra en landsdel til en anden; der vil altid være naboer, og det vil altid møde modstand.
En varm kartoffel
Bevares, de udvisningsdømte kan frit bevæge sig rundt i hele landet, men de samles trods alt i større flokke omkring deres bopæl, udrejsecentret. Og det skaber utryghed hos naboer og i nærområdet. Det er utrygt, at 130 tidligere kriminelle mænd, som intet har at miste og intet har at tage sig til, opholder sig i ens nabolag.
På baggrund af diskussionen om placering af udrejsecentre har gode kræfter samlet sig fra både Midtjylland, Langeland, Kalvehave og andre steder i landet.
Borgere, der ikke længere vil finde sig i, at problemet stadig ikke er løst, men en varm kartoffel, politikerne blot flytter rundt på. Borgere, der er gået sammen på tværs af politiske holdninger om at sige nej til store udrejsecentre i små lokalsamfund. Fordi det er ganske urimeligt, at et lille lokalsamfund skal bære byrden for resten af landet. Borgerne har ikke mødt hinanden fysisk endnu, men dialog via Facebook har skabt en landsdækkende alliance. En alliance, der har udarbejdet et borgerforslag omkring placering af udrejsecentre. En alliance, der ønsker borgerinddragelse og dialog baseret på fakta, før placering af et udrejsecenter. Det er et landspolitisk problem, som kræver lokalpolitisk dialog.
Det er utrygt, at 130 tidligere kriminelle mænd, som intet har at miste og intet har at tage sig til, opholder sig i ens nabolag.
Til november 2021 er der kommunalvalg i Danmark. Her kan kommunalpolitikerne sætte udrejsecentere på deres dagsorden. For, som det er lige nu, er der ikke lagt en politisk plan fra Christiansborg for placeringen af de udvisningsdømte kriminelle udlændinge. Og dermed er alle landets kommuner i risiko for, at pilen næste gang peger på netop dem. Vil kommunalpolitikerne blot sidde på hænderne og krydse fingre for at det ikke bliver deres kommune, der kommer til at bære læsset for resten af Danmark?
Vi venter i spænding på nye udmeldinger om udrejsecentre, og indtil da samler vi os her på Facebook: #danmarksigernej.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.