Dansk Byggeri: Mere kontrol på genbrugspladserne

Affaldshåndtering koster penge, og derfor skal virksomhederne også betale, hvis de bruger den kommunale genbrugsplads. Det mener Dansk Byggeri

TEMA: AFFALDSHÅNDTERING

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Brancheforeningen Renosam undrer sig over, at ud af 100.000 mulige virksomheder i Storkøbenhavn, er der kun 1.000, som betaler for at komme af med deres affald på de kommunale genbrugspladser. Dansk Byggeri ser det som et udtryk for, at der bliver ført for lidt kontrol på genbrugspladserne.

- Derfor er der behov for, at kommunerne laver adgangskontrol, eksempelvis med en bom, så det ikke er muligt at køre ind på genbrugspladsen, hvis ikke man har betalt. Man går jo heller ikke i biografen uden at vise en billet. Det er ganske enkelt og en fair måde at gøre det på, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

Han mener, at der er flere fordele ved en løsning, hvor en bom sørger for, at alle betaler.

- Med effektiv adgangskontrol vil kommunerne også løse det problem, at mange udenlandske håndværkere glemmer at betale for at benytte genbrugspladsen, siger Torben Liborius.

Uanset hvem, der ikke betaler, er det unfair konkurrence både mellem håndværksvirksomhederne og i forhold til de private affaldsvirksomheder, og derfor bør kommunerne sikre betaling.

- Jeg kan ikke sige, hvorfor der ikke er flere virksomheder i Storkøbenhavn, som har tilmeldt sig ordningen, og det er jo ikke kun håndværkere, som benytter genbrugspladsen. Men vi vil minde vores medlemmer om, at de skal melde sig til og betale, hvis de bruger genbrugspladsen, siger Torben Liborius.

Teknik & miljø

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet