Politik fra rødderne

Da fyringerne haglede ned over toppen af Danmark

Trecifrede millionbesparelser tvang sidste år de to nordjyske kommuner Vesthimmerland og Frederikshavn ud i fyringer. Her fortæller to kommunale chefer om deres personlige overvejelser. 

 ledelse

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

Vesthimmerland: Når arbejdsstyrken skal tælle færre hoveder end førhen, og det handler om at stå tilbage med den stærkeste flok, ligger der, uanset forklaringen om besparelser, altid en personlig vurdering bag. Og den side af sagen valgte Jørgen Hansen, der er afdelingschef på teknik og beredskab i Vesthimmerland, at tale åbent om med de 11 ansatte i Park og Vej, som han sidste år måtte sige farvel til:

”Jeg forsøgte i alle samtaler at begrunde, hvorfor vi havde valgt netop dem. Det har alle jo brug for at vide, og den forklaring synes jeg, at vi skyldte,” siger Jørgen Hansen, der sidste år var tvunget til at fyre på grund af massive besparelser på i alt 126 millioner kroner i kommunen. Han fortæller, at der ikke lå nogen automatikløsning til grund for udvælgelsen: 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57