Kommunen.dk
MENU
Bevaringsværdigt boligbyggeri i Aarhus. Lige her i Skt. Pauls Gade protesterer en beboergruppe, da en husejer for et par år siden ville rive en bevaringsværdig  ejendom fra 1900 ned.
Bevaringsværdigt boligbyggeri i Aarhus. Lige her i Skt. Pauls Gade protesterer en beboergruppe, da en husejer for et par år siden ville rive en bevaringsværdig ejendom fra 1900 ned.
Foto: Axel Schütt, Ritzau Scanpix

Debat/ Bymiljøer maltrakteres, og det er KLs skyld

Debat/ Bymiljøer maltrakteres, og det er KLs skyld

12. apr. 2022
Jep Loft
JEP LOFT
CAND.JUR. OG FORMAND FOR
ARKITEKTUROPRØRET
Email
Systemet til bygningsbevaring har spillet fallit, skriver Arkitekturoprørets formand, der mener, kommunerne forsømmer deres pligt til at værne om bygningsarven

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Det er mit indtryk, at kommunerne almindeligvis gerne vil være fri for statslig indblanding. Men med selvbestemmelse og magt følger ansvar. Hvis kommunerne for flertallets vedkommende ikke kan varetage en opgave forsvarligt, bør den overgå til staten. Og bygningsbevaring er en opgave, som kommunerne ikke har evnet at håndtere. 

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.