Giftelystne strømmer til Fanø, og man har derfor ansat en medarbejder til at håndtere den store bryllupsefterspørgsel.
Foto: Polfoto
Giftelystne strømmer til Fanø, og man har derfor ansat en medarbejder til at håndtere den store bryllupsefterspørgsel. Foto: Polfoto

Bryllupsfeber sætter fut i øerne

Små ø-kommuner har fundet en ny niche, som skaber både omsætning og omtale: Bryllupsturisme.

Udkant

Af Kirsten Louise Laursen | [email protected]

Antallet af turistvielser i Ærø Kommune er på få år vokset fra 125 i 2006 til 2050 i 2013. Og borgmester Jørgen Otto Jørgensen (S) forventer, at tallet fortsat vil stige. I år har 1150 par ligesom Diar Muhamad og Hero Ali allerede sagt ja til hinanden på Ærø.

Jørgen Otto Jørgensen understreger, at de mange turistvielser har stor betydning for livet på øen:

- Når man går en tur ned på det gamle torv midt i Ærøskøbing, vrimler det med brudepar af forskellige nationaliteter, og det sætter kolorit på dagen og skaber en meget international stemning året rundt, siger han til Kristeligt Dagblad.

På Fanø er man ivrige efter at tiltrække flere turister til øen og ikke mindst bryllupsturister for hver gang et par bliver viet på Fanø, genererer det et sted mellem 7.- og 11.000 kroner i lokal omsætning.

- Vi opgraderede vores indsats for at få flere bryllupper til Fanø her i foråret og det har virket. Hvor vi før havde 40-50 vielser om året, har vi nu i snit 30 hver måned. Men det er en forretningshemmelighed, hvad vi har gjort, for der er ingen tvivl om, at mange af vores nabokommuner, blandt andet Ribe, gerne vil gøre os kunsten efter, fortæller borgmester Erik Nørreby (V) til dknyt.

For at imødekomme efterspørgslen har kommunen derfor nu valgt at ansætte endnu en administrativ medarbejder til alt papirarbejdet omkring vielser af udlændige. Og dermed har de mange bryllupsturister allerede skabt endnu et job på øen.

Kun 500,- per vielse

Selvom den øgede bryllupsturisme skaber omsætning på Fanø, så ville øens borgmester nu ønske, at det også kunne mærkes mere tydeligt i kommunekassen.

- Vi må kun tage 500 kr. i gebyr for en vielse, og sådan har det været i mange år. Af uvisse årsager er netop dette gebyr ikke blevet indeksreguleret, fortæller Erik Nørreby.

Social & sundhed

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet