Politik fra rødderne

Brandkadetter giver hæder og ære til Greve

En flok unge, der lærer brandmandsfærdigheder, har vist sig at være en brandgod cocktail. Initiativet i Greve Kommune har reduceret antallet af påsatte brande, og kadetterne bliver nu udråbt til rollemodeller, der viser en tredje vej. Flere kommuner viser interesse for initiativet.

 ildsjæle

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

De kan førstehjælp og ved, hvordan man håndterer en brandslange. De lærer at have respekt for sig selv og andre. Før var de i farezonen for selv at tænde brande, nu er de med til at slukke dem. De er mellem 13 og 15 år og bor i boligområdet Askerød i Greve Kommune. I alt 14 brandkadetter er det blevet til, og effekterne af initiativet er allerede til at tage og føle på.
”Vi kan se en klar tendens, der viser, at kurven er knækket. Der er langt færre ildspåsættelser nu end tidligere, og det virker som om, at brandkadetterne har haft en positivt afsmittende effekt på hele Askerød-området,” siger Jan Funk Nielsen, som er beredskabschef i Greve Kommune.

Praktiske rollemodeller

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Kultur


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57