Kommunen.dk
MENU

Brandkadetter giver hæder og ære til Greve

Brandkadetter giver hæder og ære til Greve

En flok unge, der lærer brandmandsfærdigheder, har vist sig at være en brandgod cocktail. Initiativet i Greve Kommune har reduceret antallet af påsatte brande, og kadetterne bliver nu udråbt til rollemodeller, der viser en tredje vej. Flere kommuner viser interesse for initiativet.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

De kan førstehjælp og ved, hvordan man håndterer en brandslange. De lærer at have respekt for sig selv og andre. Før var de i farezonen for selv at tænde brande, nu er de med til at slukke dem. De er mellem 13 og 15 år og bor i boligområdet Askerød i Greve Kommune. I alt 14 brandkadetter er det blevet til, og effekterne af initiativet er allerede til at tage og føle på.
”Vi kan se en klar tendens, der viser, at kurven er knækket. Der er langt færre ildspåsættelser nu end tidligere, og det virker som om, at brandkadetterne har haft en positivt afsmittende effekt på hele Askerød-området,” siger Jan Funk Nielsen, som er beredskabschef i Greve Kommune.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.