Politik fra rødderne
Foto: Polfoto

Borgmestre vil løse verdens problemer

Politologen Benjamin Barber lancerede sidste år ideen om, at borgmestre skal styre verden gennem et nyt globalt parlament. I weekenden samledes 30 borgmestre med det formål at få ført ideen ud i livet.

 problemknusere

Af Morten Munkholm | [email protected]

Da Jerusalems borgmester gennem 28 år, Teddy Kollek, i 80’erne endnu en gang blev mødt af krav fra både jøder, muslimer og kristne om, at de skulle have ubegrænset adgang til deres hellige steder i byen, lød svaret angivelig prompte fra Kollek: De herrer, spar mig for jeres prædikener, og jeg skal ordne jeres kloakker.

Det er den slags anekdoter om pragmatisme, professor og politolog Benjamin Barber holder af at fortælle, når han argumenterer for, hvorfor borgmestre er dem, der reelt kan løse verdens problemer.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Klima


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57