Borgmesterkontoret frem for Christiansborg

Ugens uundgåelige

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Fra d. 1. september 2010 vil Henrik Rasmussen (K) ikke længere have sin daglige gang på Christiansborg. Han vil fremover hellige sig posten som borgmester i Vallensbæk på fuld tid. Henrik Rasmussen tiltrådte som borgmester, da hans forgænger, Kurt Hockerup (K), døde tidligere på året.

Da jeg blev ringet op af en journalist fra Kommunen, stod jeg i læ for regnvejret efter at have besøgt børnetandplejen på en af kommunens skoler.

Hvorfor har du valgt at prioritere lokalpolitik frem for landspolitik? Som borgmester har jeg et direkte ansvar, og jeg synes, det er fantastisk at se ting udvikle sig. På Christiansborg handler det mest om fagpolitik og om at lave regler og love. I lokalpolitik kan jeg høste frugten af de forskellige initiativer og se politikken arbejde i sin helhed.

Hvad var din bedste oplevelse i ugens løb? Jeg er på en rundtur lige i øjeblikket, hvor jeg blandt andet besøger forskellige institutioner. Noget af det, som har glædet mig rigtig meget, var at besøge et ældrecenter og se de aktive, glade ældre mennesker og deres sociale samvær. Det varmede mig og gjorde mig glad.

Hvad var din værste oplevelse i ugens løb? Da det begyndte at regne lørdag aften. Jeg var bange for, at vi skulle have oversvømmelser, men det var vi heldigvis forskånet for.

Hvem er dit forbillede? Jeg har mange, men nok især de store danskere som Piet Hein og Poul Henningsen. Mennesker, som har skabt noget, som virkelig har udrettet noget og som har været til glæde for mange.

Det bedste du ved? Det er at lave mad. Fisk og italiensk mad især.

Hvad er du god til? At være åben. Jeg forholder mig åbent til hele mit liv. Og så er jeg god til at lære.

Hvor er du om ti år? Forhåbentlig her. I hvert fald om fire år! Det håber jeg.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet