Borgmesterarbejdet har mange facetter, men normalt er podcastvært ikke en af dem. Det er Kenneth Muhs (V) ved at lave om på.
Borgmesterarbejdet har mange facetter, men normalt er podcastvært ikke en af dem. Det er Kenneth Muhs (V) ved at lave om på.
Nils Svalebøg, Ritzau Scanpix

Borgmester laver sit eget podcast - om at være borgmester

Kenneth Muhs (V) er borgmester i Nyborg og nu også vært på sit eget podcast. Første afsnit er netop kommet, og Kommunen.dk lyttede med.

lyd på

Af Christian Olesen | [email protected]

Et klaver slår et par akkorder an, mens en akustisk guitar spiller i baggrunden. Kenneth Muhs' stemme træder frem i lydbilledet.

- Hjerteligt velkommen til Kenneths Hjørne, siger han.

Vi lytter til Danmarks første podcast, hvor en borgmester ikke bare er gæst, men sidder i værtsstolen. Her fortæller, snakker og sludrer Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) om sin dagligdag, og hvad der rører sig i Nyborg.

- Jeg fik idéen, fordi jeg gerne vil fortælle mere om det at være borgmester, og hvad der ligger bag alle de små og store beslutninger, der træffes. I dagligdagen går tingene jo så stærkt, så podcastet er et forsøg på at give et dybere indblik i, hvad jeg foretager mig, og hvad der sker bag om de færdige resultater, siger Kenneth Muhs, da Kommunen.dk ringer til ham i vinterferien.

Podcastet er illustreret med et sorthvidt billede af en pindestol op mod en væg. For Kenneth Muhs håber folk vil sætte sig til rette og lytte til hans ord. Eller måske gå en tur imens.

- Det hedder Kenneths hjørne, fordi jeg hedder Kenneth, griner borgmesteren.

- Og så er det tanken om, at man sætter sig hen i hjørnet og smækker benene op, som om man læser en god bog og reflekterer lidt over den.

Han er fascineret af podcast. Særligt af mediets langsomme tempo.

- Når jeg bliver interviewet til fjernsyn, skal jeg måske udfolde kommunens økonomi på 20 sekunder eller i bedste fald på et minut. Men her får jeg bedre tid til at gå i dybden.

Gæster fortæller

Indtil videre er der et introafsnit klar på Spotify, men Nyborgs borgmester satser på at skyde mange flere afsnit ud i æteren i løbet af de kommende dage. Det kommende af slagsen bliver et 40 minutters afsnit om det omdebatterede Nyborg Slot.

- Det er blevet en national debat, og vores ti år lange arbejde med slottet blev standset af miljø- og fødevareklagenævnet. Det er en vigtig sag, og nu ligger den på ministerens bord, siger Kenneth Muhs.

Indimellem kommer der også gæster fra lokalmiljøet med i podcastet. I et kommende afsnit bliver det den gamle entertainer Arne Lundemann, som har et nært forhold til Nyborg. Her vil borgmestere og Arne Lundemann snakke om den udvikling, kommunen har gennemgået.

- Men jeg har endnu ikke besluttet, hvor ofte podcasten skal udkomme. Min umiddelbare tanke er, at der kommer noget en gang om ugen, men jeg sidder selv og laver det hele med at optage og redigere og prøve mig frem. Så det hænger på, om jeg får tid til det i min travle hverdag.

Amatør i lære

Kommunen.dk lyttede til introafsnittet, og undervejs lyder det til, at Kenneth Muhs kommer til at give mikrofonen et dask eller to. Og sådan skal det være, for borgmesteren er stadig ved at lære udstyret og formatet at kende, fortæller han.

- Jeg er jo amatør, så der er alle de fejl, der skal være til at begynde med. Men jeg kan godt lide teknik, så det er også sjovt at fordybe sig i.

Arbejdet med podcastet bliver skubbet ind, hvor der lige er plads til det i borgmesterens hverdag. Nogle gange redigerer han om aftenen, eller hvis der er en lille pause i løbet af dagen.

- Jeg har jo ikke en defineret arbejdstid og arbejder alligevel mandag til søndag. Så jeg bruger døgnet og laver det, når lige er tid og rum til det, siger Kenneth Muhs. 

Her kan du lytte til Kenneths Hjørne:

Kenneth Muhs er ikke alene om at hoppe med på podcastbølgen. Her på Kommunen.dk har vi et ugentlig podcast, som leder op til kommunalvalget. Hver uge udkommer der et nyt afsnit, hvor landets fremmeste valgeksperter giver deres bud på emner og resultater, der kan få betydning i valgkampen.

Demokrati

Kultur

Politikerliv

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet