Borgmester fortsætter
trods kræftdiagnose

Vesthimmerlands borgmester, Knud Kristensen (K), har valgt at stå med frem med sin kræftdiagnose.

Ugens uundgåelige

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Vesthimmerlands borgmester, Knud Kristensen (K), har fået konstateret leukæmi. Han har valgt at fortælle åbent om sin sygdom for at undgå rygtedannelser og fortsætter både som borgmester og i sin murerforretning. Knud Kristensen er tidligere folketingsmedlem for Konservative, men forlod Christiansborg for et år siden for at hellige sig sin borgmesterpost.

Mange føler, at lige netop sygdom er en meget privat sag. Hvorfor har du valgt åbent at stå frem med din sygdom? Jeg sad på Aalborg Sygehus og så 3-400 mennesker passere forbi, som stort set alle genkendte mig. Det værste, der kan overgå et menneske, er næsten, når der sættes rygter i gang, og når mand og mand imellem begynder selv at stille diagnoser. Så da jeg fik at vide, at jeg havde leukæmi, skrev jeg ud til alle byrådsmedlemmer, at jeg havde fået stillet diagnosen, var kommet i behandling og havde det godt. Så når folk spørger, kan de også svare: Ja, han er i behandling og har det godt. 

Hvordan har du det? Jeg har ikke haft en eneste sygedag. Jeg har det rigtig godt, jeg er flyvende, jeg var ude og løbe en tur i søndags, og det gik rigtig fint. 

Hvordan har responsen været på, at du så åbent har fortalt om din sygdom? Fantastisk positiv. Der er kommet mails og sms’er, og folk har kontaktet mig og sagt, at det var flot at gøre det på den måde.

Hvad har været din bedste oplevelse i ugens løb? Det bedste har været, at jeg har fået stillet diagnosen, fordi jeg har været i tvivl om, hvad der var galt. For jeg kunne jo mærke, at der var et eller andet efter mig. 

Jeg har været en flittig motionist hele livet, og på en af mine løbeture havde jeg det pludselig som om, jeg havde brug for et skud doping. Jeg ringede til min læge, og blev undersøgt. Blodprøverne viste, at jeg havde for mange hvide blodlegemer, og jeg fik diagnosen kronisk leukæmi, som heldigvis kan behandles direkte. Så når det nu skal være, så tror jeg på, at jeg alligevel har været i den heldigste ende af skalaen. 

En anden god oplevelse, jeg vil fremhæve, har været mødet med et effektivt, kompetent og rationelt sundhedsvæsen. Vi hører alt for ofte kun de dårlige historier, men nu har jeg oplevet det på tæt hold, og jeg føler mig så absolut godt behandlet.

Og den værste? Jeg havde en mistanke om, at der var et eller andet efter mig, og så fik jeg konstateret leukæmi. Det var ikke lige det, jeg havde håbet på. 

Hvad er du rigtig dårlig til? Jeg er nok lidt dårlig til at tabe. Tidligere var det meget i forbindelse med idrætspræstationer. Jeg har haft det sådan, at jeg helst ikke ville være længere bagud, end at jeg kunne se de første komme over mål. Ellers synes jeg, jeg har et stort hjerte, som godt kan glæde sig over andres succes.

 

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet