Borgerservice bliver mobil i Gentofte

En del af kommunens samlede digitaliseringsstrategi er, at borgerne nu kan bruge deres smartphones og tablets, når de søger information.

DIGITALISERING

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

I Gentofte kan borgerne nu få svar på deres smartphones eller tablets, når de f.eks. vil vide, hvornår biblioteksbøgerne skal afleveres, og hvornår storskraldet igen bliver afhentet.
Den nye app, MobilGenvej, er en mobil udgave af kommunens eksisterende digitale selvbetjeningsløsning, Genvej.

-Gentoftes borgere efterlyser i stigende grad digitale og mobile selvbetjeningsløsninger, der giver fleksibilitet og overblik i den enkeltes hverdag, siger borgmester Hans Toft (K) i en pressemeddelelse.

- Som kommune ønsker vi at være på forkant med den digitale udvikling og de krav og forventninger, vores borgere stiller til os. Med MobilGenvej træder vi et stort skridt i denne retning.

Nye fordele
MobilGenvej samler overblikket over de mange informationer, som forældre dagligt modtager fra skole og daginstitution. Den giver adgang til institutionernes dagbøger, ugeplaner og billeder samt beskeder om alt fra biblioteksbøger og tandlægetider til storskrald og haveaffald.

-På den lange bane er der et effektiviseringspotentiale i det. Jeg plejer at sige det på den måde, at  der er jo ikke nogen penge i digitalisering. Der er først penge i det, når borgerne begynder at bruge det. Man behøver ikke komme så langt væk, før der er penge i det, men jeg kan ikke sætte nogen konkreter på, siger økonomidirektør i Gentofte Jens Peter Friis til dk-teknik.

Han understreger, at kommunen selv har måttet opfinde mange af de digitale og mobile løsninger:

-Vi kan levere service på den gammeldags måde, ansigt til ansigt. Næste skridt var at digitalisere, hvor vi fandt digitale løsninger på så meget, som vi kunne på en lang række services. Og vores fase tre er så, at borgerne bliver mobile, og kommunen må følge med.

Udover at rumme løsninger til hverdagens gøremål, har MobilGenvej også funktioner til særlige begivenheder.

Det er f.eks. aktuelt frem til 10. maj, hvor Gentofteforældre kan følge med i og stemme over mobilen til det aktuelle skolebestyrelsesvalg.

MobilGenvej er udviklet i samarbejde med Assemble A/S og kan gratis downloades i Google Play eller App Store.

It

Teknik & miljø

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet