Politik fra rødderne

Billig Christiansborg-journalistik overser borgerne

Christiansborg-journalister ser det ikke som deres opgave at bringe borgernes bekymringer og holdninger ind i den politiske debat. Den demokratisk vigtige, men dyrere bottom-up-journalistik er truet, konkluderer forskere.

 politisk journalistik

Af Laura Fischer Larsen | [email protected]

Christiansborgs journalister var stimlet sammen, da statsminister Helle Thorning-
Schmidt i tirsdags præsenterede regeringens nye dagpengeløsning. Formatet var, som det skulle være: Thorning-Schmidt inviterede til pressemøde i sine gemakker i Statsministeriet og fremlagde regeringens planer, mens journalisterne skriblede løs og udtænkte kritiske spørgsmål til den efterfølgende spørgetid. Blandt spørgsmålene var: Løber regeringen nu ikke fra sine tidligere udmeldinger? Er udspillet udtryk for, at statsministeren bukker under, hvis bare man skubber til hende længe nok?

Spørger man Christiansborg-journalisterne, er det netop ovenstående, de er der for: At følge den politiske proces og partiernes indre liv og holde politikerne fast på det, de siger. Men forskningen på området ser demokratiske konsekvenser ved Christiansborg-journalisternes dedikation til den politiske elite.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Kommunikation

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57