Ballerup fanger svindlere med ny it

Økonomi

Af Sine Riis Lund | [email protected]

 

Med et nyt it-system kan Ballerup langt mere effektivt fange sociale bedragere. Hver måned får kommunen en såkaldt undringsliste med bud på potentielle svindlere, og ofte er det enlige forsørgere, der optræder på listen. Systemet egner sig særligt til at samkøre data om denne gruppe. Et par, der er blevet skilt, men senere får et barn sammen, vil for eksempel komme højt på undringslisten.

Ballerup indførte systemet tilbage i maj måned sidste år. I dag har omkring ti kommuner en tilsvarende automatiseret databehandling. 

I Ballerup er man da også meget glade for systemet. For eksempel slås navne fra anonyme henvendelser op. Vedkommendes placering på undringslisten er herefter medbestemmende for, om man i Ballerup går videre med mistanken.

Fra august måned og året ud var systemet med til at indhente 745.000 kroner. Til gengæld har Ballerup kun knap to årsværk til ­rådighed i kontrolgrup-pen. 

Ulla Jensen er specialkonsulent i kontrolgruppen, og hun ser gode perspektiver i arbejdet med systemet fremadrettet.

”Jeg tror særligt, at det vil betyde noget, at vi kan arbejde i projekter. For mig er det mere rationelt, hvis vi kan køre flere af samme type sager ad gangen,” siger Ulla Jensen.

Hun nævner fiktive adresser i Sverige som en problematik, kommunen ved hjælp af systemet vil kigge på fremadrettet.

 

It

Social & sundhed

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet