Ayfer Baykal bor ’stensikkert’ i København

Med 17 ud af 19 mulige stemmer blev den 33-årige socialrådgiver Ayfer Baykal (SF) valgt som Københavns nye teknik- og miljøborgmester. Ayfer Baykal har tyrkiske rødder, men er født og opvokset på Østerbro. Hun overtager, efter at partifællen Bo Asmus Kjeldgaard i sidste uge valgte at trække sig som konsekvens af Ekstra Bladets afsløring af hans boforhold.

Ugens uundgåelige

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Hvad har været den bedste oplevelse i løbet af ugen?

Det var onsdag aften på bestyrelsesmødet, da bestyrelsesformanden rejste sig op og sagde ”… med 17 ud af 19 stemmer, så blev det dig, Ayfer.” 

Jeg tænkte, det er bare løgn. Jeg tror, min mave vendte sig flere gange om onsdagen, og det ene øjeblik tænkte jeg, det skal nok gå, og det andet øjeblik havde jeg klamme håndflader og tænkte nej, det går sgu ikke. Så da jeg fik beskeden, blev jeg rigtig, rigtig glad. Men det kom simpelthen så meget bag på mig, at jeg fik så mange stemmer, for jeg havde sådan nogle gode modkandidater. 

Hvad var det første, du gjorde, da du trådte ind på dit nye borgmesterkontor?

Jeg spiste morgenmad sammen med sekretariatet. Selv om jeg er et kendt ansigt på rådhuset og har mødt mange af medarbejderne før, så fik jeg lov at få en præsentationsrunde. Og jeg blev ret imponeret over den dygtige stab, jeg lige pludselig har fået. Og meget overvældet. Og jeg blev også meget ydmyg. Gudskelov er jeg stadig nervøs, alt andet ville være meget mærkeligt, men samtidig blev jeg på en måde helt tryg ved at det her, det skal nok gå godt.  

Hvad regner du med bliver din største udfordring som miljø- og teknikborgmester?

Udfordringen lige nu og her bliver de store trafikale problemer, der kommer på grund af mange af de anlægsarbejder, vi har gang i. Men samtidig er jeg også fortrøstningsfuld, for københavnerne vil gerne metroen. 

Hvem er dit forbillede?

Det er Anne Grete Holmsgaard. Hun har en rigtig god politisk næse, og hvis man tager en tur på Christiansborg, så er hun vellidt og formår at samle folk på tværs af politisk uenighed – samtidig med at hun anerkender den uenighed, der er. Og så er hun bare en stærk kvinde med ben i næsen.  

Nu har du peget på en Christiansborg-politiker som dit forbillede –  regner du også  med selv at stille op til Folketinget en dag?

Det ved jeg ikke – lige nu er jeg bare rigtig, rigtig glad for at være borgmester i Københavns Kommune. 

Her til sidst skal jeg jo lige høre: Kan du sige med 100 procents sikkerhed, at du rent faktisk bor i Københavns Kommune?

Ja, det kan du tro, jeg kan. I dag bor jeg i mit barndomshjem med min mand, for jeg har købt mine forældres lejlighed. Jeg har haft to folkeregisteradresser på den samme gade på Østerbro, siden jeg blev født, så den er stensikker.

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet