Århus får ny borgmester

Socialdemokraten Jacob Bundsgaard Johansen er klar til at tage over efter Nicolai Wammen.

Ugens uundgåelige

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Det bliver socialdemokraten Jacob Bundsgaard Johansen, som skal stå i spidsen for Århus, når Nicolai Wammen i løbet af det næste år vinker farvel til borgmesterposten og i stedet træder ind i Folketinget. Jacob Bundsgaard Johansen er rådmand for Magistratsafdelingen for Børn og Unge i Århus Kommune og har siddet i byrådet siden 2002. Han er født i februar 1976, gift og har tre børn.

Hvad var det første, du tænkte, da Nicolai Wammen ringede og sagde, at du skal overtage borgmesterposten inden for det næste år? Jeg tænkte, hold da op! – det er en mulighed, man kun får en gang i sit liv. Jeg er født og opvokset i Århus, så jeg er en rigtig Århus-dreng, og jeg ser det som et stort privilegium og en fantastisk mulighed at kunne sætte mig i spidsen for Århus som byens borgmester.

Ved sidste valg fik du 1.657 personlige stemmer. Nicolai Wammen fik 38.608. Hvad bliver den største udfordring i forhold til at løfte arven efter Wammen? Jeg har været med til at forme den politik, som Socialdemokraterne har ført gennem de sidste ni år og den politik, vi er gået til valg på. Det mandat vil jeg gøre mig umage med at forvalte, men det er klart, at nogle århusianere først nu skal til at lære mig at kende. Jeg får et ansvar for at være hele byens borgmester, og det vil jeg sætte alt ind på. Århusianerne skal have en bedre fornemmelse af, hvem jeg er, hvad jeg står for, og de skal lære mig bedre at kende. Og det glæder jeg mig til.

Hvad er du rigtig god til? Jeg arbejder stenhårdt, og det vil jeg også gøre fra borgmesterstolen. Jeg har store ambitioner og visioner for min by, men indtil folketingsvalget fortsætter jeg min på min post som børn- og ungerådmand i Århus. Der er mange initiativer, jeg gerne vil følge til dørs.

Hvad er du rigtig dårlig til? Jeg kan godt være lidt dårlig til at holde helt fri, men jeg er heldigvis blevet bedre til det gennem årene. Men arbejdsliv og fritid kan ikke undgå at flyde lidt sammen, når mit arbejde også er min største hobby og passion.

Hvornår har du det bedst? Jeg har det allerbedst, når tingene lykkes, og når vi kan samle bredt og løfte i flok. Det bliver der i høj grad brug for i den kommende tid.

Hvor ser du dig selv om ti år? Hvis borgerne i Århus er med på det, så er jeg forhåbentlig borgmester i Århus også om ti år. Jeg kan ikke forestille mig et bedre sted at være eller et bedre job at bestride.

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet